Orientare profesională - Test IQ

cu Rodica Vasilache

Ce abilități are copilul tău? În ce domenii de cunoștințe copilul poate obține cele mai bune rezultate? Ce fel de activitate și ocupație vor fi optime pentru el? Fiecare părinte dorește să răspundă la aceste întrebări. Academia de Afaceri pentru Copii și Adolescenți Prospera oferă un serviciu unic – efectuând teste pentru a identifica talentele.

De ce trebuie să fie testat copilul?

Fiecare părinte vrea să știe în ce domenii copilul său va reuși. Mulți sunt ghidați de preferințele personale, altii sunt orientati de propriile lor vise nerealizate. Oare este corect? Vă propunem să aflați care sunt abilitățile copilului Dvs., să cunoasteți preferințele personale ale acestuia și sa-l ajutam impreuna să-si aleaga tipul corect de activitate în viitor.

Cum funcționează testul? 

Testul IQ este conceput pentru 2 categorii de vârstă: copii de la 10 la 12 ani și de la 13 la 15 ani și descopera  preferințele copilului in 5 etape (scari), moduri de gândire: gândire logică, matematică, percepție, abilități vizual-spațiale și abilități verbale .

De ce testul IQ? 

Mulți oameni cred în mod eronat că există un fel de test general IQ. Nu este așa. „Testul general” include toate cele 5 nivele și oferă un anumit indicator mediu, care vă va permite să determinați nivelul aspirațiilor manageriale, nivelul volumului de muncă și responsabilitatea pe care copilul Dvs. este pregătit sa-l indeplineasca.

Cu toate acestea, cele mai importante informații conțin 5 etape (scări). De exemplu, avocații, istoricii, profesorii de limbă engleză au nevoie de bune abilități verbale și de vorbire. Matematicienii, inginerii, fizicienii, contabilii vor avea nevoie  de abilități matematice bune, sa calculeze bine. Designerii, artistii, arhitectii, vor avea nevoie de abilități  spațio-vizuale,  probabil. Percepția este solicitată de ofițerii de poliție, administratori, manageri, bibliotecari, angajați ai băncilor. Toate profesiile, din așa-numita „clasă de mijloc”, precum și lucrătorii angajați în producție vor trebui sa posede gândire logică.

Cu toate acestea, având o diagramă a abilităților copilului, puteți stabili clar gama de profesii potrivite. De exemplu, un jurist poate sa nu aiba  înalte abilități verbale și oratorice, dar pentru  un avocat elesunt absolute necesare.

Atenție! Informație importanta! 

Vrem să va avertizăm din start că rezultatele acestui test sunt determinate de gene in marime de 75%, si doar 25% de pregatirea și dezvoltarea copilului. Prin urmare, nu are sens să va  pregatiti din timp copilul pentru testare.

Cum are loc testul? 

Testarea se efectuează timp de 5 zile (consecutiv sau peste o zi). Completarea unui formular  durează 35 de minute: 5 minute pentru o scurtă introducere și 30 de minute pentru a completa testul. Apoi, specialistul în orientarea profesionala analizează rezultatele testelor și oferă consultanță individuala părinților.

Costul testelor, inclusiv consultarea  specialistului in orientarea profesionala este de 1300 lei

Trainer

Rodica Vasilache


Lecentiat in Medicina Generala (Universitatea Libera Internationala din Moldova). Rezidentiat – Psihiatria si narcologia (Universitatea de Medicina si Fermacie „N. Testimiteanu”. Din 2008 experiente in efectuarea testurilor psihologice (de personalitate, IQ test, etc.)

Înregistrați-vă! Veți fi contactat curând!